Věděli jste, že vlašské ořechy mají vedle skvělé chuti řadu léčivých účinků?
Jádra, tinktura z jader, mouka, máslo nebo dokonce likér s nádechem alkoholu. Forem, v jakých lze konzumovat skvostně chutnající a navíc vysoce zdravé vlašské ořechy je skutečně mnoho. Ačkoliv je pro většinu lidí hlavní motivací „zachroupat“ si oblíbené „vlašáky“ skvostná chuť, je potřeba vědět, že jde o potravinu obsahující řadu důležitých složek a s mnoha pozitivními účinky na lidské zdraví. Při odpolední svačince nebo večerním „nášupu“ během sledování filmu tak můžete snadno zabít dvě mouchy jednou ranou.
Unikátní kombo: Lék na krevní tlak, potenci i psychiku
Vlašské ořechy, které zakoupíte na nutily.cz/, jsou vysoce zdravé a je tak nanejvýš žádoucí, abyste je zanesli do svého jídelníčku. To dokazuje následující výčet pozitivních dopadů na fungování stěžejních funkcí organismu člověka. „Vlášáky“, respektive v nich obsažené látky a složky se při pravidelné a rozumné konzumaci podílí na:- zlepšování potence a plodnosti,
- snižování rizika infarktu, mrtvice a řady dalších srdečních onemocnění,
- úpravě krevního tlaku,
- snižování cholesterolu,
- zlepšování kvality nehtů a vlasů,
- prevenci proti zánětům,
- dodávání energii mozku,
- na zdravé a přirozeně krásné pokožce,
- prevenci vůči astmatu,
- správném fungování střev,
- odbourávání stresu a zlepšování psychiky,
- hubnutí.
Složení vlašských ořechů
Až téměř 2/3 zastoupení (65 %) mají ve vlašských ořechách tuky. Nutno však podotknout, že se jedná o tzv. zdravé tuky, přesněji řečeno omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Navíc, dalších cca 20 % zaujímají bílkoviny. Dále ve složení najdeme i vitaminy řady B a betakarotén. Nechybí zde ani minerály, zejména fosfor, zinek, hořčík, draslík a selen. Díky této struktuře jsou vlašské ořechy v potravinářském průmyslu často označované jako tzv. „superpotraviny“.Publikováno: 27. 07. 2019