Věděli jste, že vlašské ořechy mají vedle skvělé chuti řadu léčivých účinků?

Jádra, tinktura z jader, mouka, máslo nebo dokonce likér s nádechem alkoholu. Forem, v jakých lze konzumovat skvostně chutnající a navíc vysoce zdravé vlašské ořechy je skutečně mnoho. Ačkoliv je pro většinu lidí hlavní motivací „zachroupat“ si oblíbené „vlašáky“ skvostná chuť, je potřeba vědět, že jde o potravinu obsahující řadu důležitých složek a s mnoha pozitivními účinky na lidské zdraví. Při odpolední svačince nebo večerním „nášupu“ během sledování filmu tak můžete snadno zabít dvě mouchy jednou ranou.

Unikátní kombo: Lék na krevní tlak, potenci i psychiku

Vlašské ořechy, které zakoupíte na nutily.cz/, jsou vysoce zdravé a je tak nanejvýš žádoucí, abyste je zanesli do svého jídelníčku. To dokazuje následující výčet pozitivních dopadů na fungování stěžejních funkcí organismu člověka. „Vlášáky“, respektive v nich obsažené látky a složky se při pravidelné a rozumné konzumaci podílí na:
  • zlepšování potence a plodnosti,
  • snižování rizika infarktu, mrtvice a řady dalších srdečních onemocnění,
  • úpravě krevního tlaku,
  • snižování cholesterolu,
  • zlepšování kvality nehtů a vlasů,
  • prevenci proti zánětům,
  • dodávání energii mozku,
  • na zdravé a přirozeně krásné pokožce,
  • prevenci vůči astmatu,
  • správném fungování střev,
  • odbourávání stresu a zlepšování psychiky,
  • hubnutí.

Složení vlašských ořechů

Až téměř 2/3 zastoupení (65 %) mají ve vlašských ořechách tuky. Nutno však podotknout, že se jedná o tzv. zdravé tuky, přesněji řečeno omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Navíc, dalších cca 20 % zaujímají bílkoviny. Dále ve složení najdeme i vitaminy řady B a betakarotén. Nechybí zde ani minerály, zejména fosfor, zinek, hořčík, draslík a selen. Díky této struktuře jsou vlašské ořechy v potravinářském průmyslu často označované jako tzv. „superpotraviny“.

Publikováno: 27. 07. 2019

Autor: Denisa Kopecká