Extra panenský olivový olej vám zavoní Španělskem a sluncem

Dejte si něco dobrého, vychutnejte si neotřelé chutě z celého světa, využijte příležitost, která se vám nabízí tady a teď. Extra panenská varianta olivového oleje vám prostě zvedne náladu, nejen proto, že dochutí snad každý pokrm od sladkých až po ty těstovinové nebo masité. Zdraví přímo z přírody, jež ocení malí i velcí, nejen gurmáni a mlsouni, kterým se jen tak něčím nezavděčíte. Stáčí se totiž v říjnovém úplňku a možná právě tohle mu dává magickou moc oslovit všechny stolovníky. Tak si nechte chutnat, maso se už peče na grilu, jen ještě dochutit kořením…

Full Moon není jen nějaká přezdívka

Úplněk hraje zásadní roli nejen pro dávná náboženství a tradiceolivový olej Full Moon podléhá jeho kouzlu také. Okouzlil dokonce i slavné michelinské kuchaře, voní po čerstvě posečeném trávníku a nenajdete v něm kapku hořkosti a pravidelně boduje v prestižním průvodci Flos Olei. Vyladěná černá lahvička pak najde místo v každé kuchyni, protože je vlastně i vkusným módním doplňkem, ne jenom pouhou nádobou. Dejte si sýr, červené maso nebo salát ze zeleniny, se vším se rád smíchá a vytvoří báječnou směs pro váš nejbližší oběd nebo večeři. [gallery columns="2" size="large" ids="1492,1491"] A když jsme u té jižanské kuchyně, co takhle balsamico? Dvanáct let zrající kvalita s vůní po rozinkách, pocházející z rodinné farmy, kde všechno dělají s láskou k řemeslu a pohrdají jakoukoliv chemií – takže dostanete produkt doslova a do písmene přímo z lůna přírody. Co více dodat? Snad jen to, že tento ocet se dá využít ke grilování i přípravě zeleninového salátu, záleží na receptu, který máte zrovna před sebou.

Dejte šanci olivám a pochutnejte si…

Olivový olej má vliv na zdraví fyzické i duševní, provází lidstvo už po desítky generací a vždy chutnal, nejen ve středomořském regionu, přímo na jedničku. Aby také ne, když se při sklizni dodnes dodržují původní postupy, bez použití chemie, které výsledný proces bohužel spíše znehodnocují. Mají olivy šancí i ve vaší kuchyni?

Publikováno: 28. 08. 2020

Kategorie: Nezařazené

Autor: Denisa Kopecká